Aan de kust is al van alles te beleven. Zo ontdek je een wakende vuurtoren in het eerste hoofdstuk. Word je getrakteerd op een zoekplaatje op de pier. Ervaar je mindful surfen en mag je woordeloos staren naar de branding.
In het tweede hoofdstuk kun je mee op reis met de blauwe vinvis, een stoere kapitein én een zeeslak. Zie je hoe matrozen-knopen gemaakt worden, zijn de sterren je kompas en leer je alles over de schaal van Beaufort.
Davies vertelt je in het derde hoofdstuk dat de mens maar weinig weet over de dieren diep in de zee. ‘Er zijn meer mensen naar de maan gegaan dan naar het diepst van de oceaan.’ Ze deelt een kritische kijk op de visserij en waarschuwt voor het verstikkende plastic in de zee. In dit hoofdstuk kun je ook mijmeren over kleurrijk koraal en duistere klippen, waar het altijd middernacht is.
In het laatste hoofdstuk belichten de maaksters van het boek de wonderen van de zee. Je duikt met een parelvisser naar de bodem, leert zingen als een bultrug-walvis en ontdekt neon nachtlichtjes onder water.